Nieuwsberichten‎ > ‎

De Zaanplatte als horrormolen

Geplaatst 28 nov. 2015 00:34 door Webmaster Zaandplatte
In de week van 23 november was onze molen het decor van een horrorfilm. Vier nachten (horrordingen gebeuren vaak 's nachts) was er een ploeg van zo'n 45 mensen in touw met grime, licht, geluid, decors en
 accessoires om opnames te maken van een groepje toeristen dat op een molen verzeild raakt en daar minder leuke dingen beleeft.

We hadden er geen idee van wat er zou gaan gebeuren toen we lang geleden benaderd werden over filmopnames. Nou, we hebben het geweten!
Het ging om opnames voor de horrorfilm The Windmill die volgend jaar uit komt. Een voorproefje krijg je met dit Youtube-filmpje. Pas op: het is nogal bloederig!

Voordat ze konden gaan filmen, moest de 'set' worden ingericht. Onze molen werd omgetoverd tot een oude, verwaarloosde molen, met zeilen die bijna vergaan waren. Je kon zien dat de ploeg vaker met dit bijltje hakte ;-) want de dames van de decors klommen zonder problemen op blote voeten de wieken in om de oude lappen op te hangen.
Het terrein kwam vol te liggen met oude boeren-dingen en ze bouwden een heuse loopbrug waarmee je vanaf de camping de molen kon bereiken.

De eerste dagen van de week was het hondenweer: de regen en mist deden volop mee, zoals dat hoort bij horrorverhalen.
De laatste twee dagen kwam de volle maan prachtig aan bod, wat ook weer zijn charmes heeft.

De crew kon zijn gang gaan in en rond de molen, maar als de wieken moesten draaien, was er natuurlijk wel een molenaar nodig. Dus zaten we ineens in de nachtdienst: het filmen gebeurde tussen vijf uur 's middags en vier uur 's ochtends....

Het was een hele belevenis: we stonden er (uiteraard) met onze neuzen bovenop. Zo kreeg je een prachtige kijk in de keuken van de filmmakers. Ik heb nooit geweten dat het zo'n precies werkje was. Van een afstand bekeken, lijkt het alsof iedereen wat rond loopt te kneuteren, maar als je eenmaal in de gaten hebt hoe het werkt, zie je wat een gecompliceerd bedrijf dat is.

Een uitgebreide reportage vind je op de blog van René.

Jan Mansier heeft de foto's gemaakt die bij daglicht zijn genomen. De andere zijn van René Stout.

Meer over de film:
Comments