Activiteiten‎ > ‎

MühlentourIn het kader van de verdere ontwikkeling van de grensoverschrijdende recreatie is er in het noordelijk grensgebied met toekenning van Euro-subsidie een "Mühlentour" gemaakt waarin molens in Emsland, Groningen en Drenthe zijn opgenomen.

De korenmolen De Zaandplatte is en van die molens. Van de "Mühlentour" is een molenkaart in omloop gebracht en een brochure ontwikkeld met daarin in het Duits en het Nederlands informatie over de molens.

Bij de molen is een informatiebord geplaatst met daarop in het Duits en Nederlands informatie over De Zaandplatte.Aan de ontwikkeling van deze "Mühlentour" is medewerking verleend door Emsland, de Eems Dollard Regio (EDR), de provincie Groningen, de provincie Drenthe, het Recreatieschap Drenthe, De Stichting Groninger Molen en de Molenstichting Drenthe. Van Drenthe zijn acht zoveel mogelijk verschillende molens met bijzonderheden opgenomen.

De Zaandplatte maakt hiervan deel uit omdat deze molen in een prachtige staat verkeert, een beltmolen is met een inrit (en geen doorrit), een prachtige landschappelijke ligging heeft en regelmatig voor het publiek is geopend.